Mamma Kristina - Just a place about life, cancer & motherhood!

Kosepjusken min.

Åh. Dere aner ikke hvor deilig det er å ha Clutch hjemme. Helt fantastisk.

'Det er bare en hund' Nei, det er ikke bare en hund. Det er SÅ mye mer enn bare en hund. Det er helt ubeskrivelig. For meg er dette babyen min. Han tilhører meg. Mammahjerte mitt.

Han er der fra morgen til kveld. Ja, til og med på natt. Han har en herlig personlighet og rare rutiner.
Han løfter maten ut av skåla og ned på gulvet, FØR han kan spise.

Så mye jeg kan nevne. Han har så mange herlige sider av seg selv. Jeg kunne skrevet side opp og side ned.

Han vet når det er natt. Etter nattarøyken piler han på soverommet og opp i senga, legger seg fint under dyna og venter på at jeg skal bli ferdig på badet. Så ligger vi å koser litt, før han må i buret. Må sies at han har vært litt bortskjemt i det siste, da jeg har sovnet fra han. Så han har sovet halve natta sammen med meg og Lillian. Men det er greit, jeg liker å skjemme han bort litt :)

Han er den siste babyen min. Han kommer alltid til å være babyen min. Han er prikken over i'en på familien vår. Clutch gjorde familien vår komplett.

Så mye mer enn bare en hund. Vakker skapning. I LOVE YOU, Clutchegutt <3

Kontroll på liten og stor.

Julian Johannes er 9mnd allerede. Tenk på det?! NI mnd. Hallo?! Jeg fikk høre barnegråten hans for første gang, som om det var i går. Den stoppknappen må snart dukke opp her - tiden her går alvorlig fort. Mine små håpefulle begynner å bli så store.

Julian Johannes veier nå *trommevirvel* 11.905g og strekker seg 74,7 cm ut i lufta. Store, fine gutten min!
Bare skryt å få høre denne gangen også, han utvikler seg perfekt i forhold til selv seg - ingenting som er bedre enn det :) FEM tenner har han også fått.

Lillian Nathalie, som var hele TRE år og EN mnd på søndagen, veier nå *trommevirvel* 17,4kg og strekker seg 98,5cm i en stor verden. Store, fine jenta mi!
Hun får også bare skryt av helsesøster.
Så jeg ligger med et mammahjerte av gull! Som vanlig.

Gleden oppå det hele med at jeg har friske og raske barn må være oslo anrokken. Endelig skal mine to håpefulle få en hver fra bestemoren sin. Garn med perfekte farger og knapper er bestilt. Tror mora gleder seg mest - sammen med skappelgensren så kan vinteren komme oss fint i vente :) Tror dog Lillian også må få seg skappelgenseren ;) MammaSilje ga meg smaken på skappeljakke også, så fare for strikkebestillinger på de som melder seg her, heheh


Vi er så heldige vi, som har så mye fint og fantastisk rundt oss av både familie og venner. Tante. <3

HVERDAGSLYKKE <3 <3
Du finner alltid noe å smile for her i livet - jeg priser meg lykkelig over at jeg har så mangt!

'Du har stor rumpe'

Jo takk, lille venn - for en koselig start på dagen, hehe. Jeg vil påstå stumpen på din mor er akkurat passe stor for kroppen hennes. Små barneord. Så magisk.

Rolig start på dagen. Vi fyrer i peisen. Drikker en kopp kakao med krem, til frokosten. Et glass biola også - så godt for magen ;) Julian er god og mett. Lillian har forhandlet seg til å spise en brødskive med skinke og agurk, for så å få litt coco pops til dessert - jammen slukte hun brødskiven, liker hvis det fortsetter sånn, for hun er litt småspist av seg.

Ute har det vært, mulig det er enda også, minusgrader. Det gir meg en deilig følelse. Det finnes ikke noe mer behagelig enn peiskos med kakao og krem på en lørdagsmorgen. Spesielt ikke når både mor og barn er uthvilte og glade. Hverdagsglede.

Mamma, Julian & Lillian tid.

Stupte til sengs tidlig. Jeg var så trøtt at jeg sovnet med Clutch i senga og våknet i vill panikk i fire tiden i natt. Det var ikke særlig gøy. Men jeg har sovet ekstremt godt og følte meg veeeldig opplagt i dag tidlig.

Dog startet Julian dagen 06ish og vekte storesøster, før han valgte å sove til 08ish. Lillian koste seg med barnetv og var veldig tålmodig i dag så starten på dagen var veldig behagelig. Vi tok oss god tid til det meste og stresset ikke et sekund med noe.

Vi har hatt en skikkelig kosedag. Eirin og Joakim har tilbringt dagen med oss og vi har storkost oss. Små som store.

Jeg lagde kylling med ris og rømme til middag. Første middagsmåltidet jeg har laget siden hjemkomst. Så her er det fortsatt fremgang.

Jeg fikk en periode der formen var alt annet enn bra. Synet ble dårlig, mistet sidesynet og følte virkelig at det var pyton å være meg. Heldigvis var det ikke lenge det varte og det er heller ikke første gangen jeg opplever det, så jeg vet det går over. Det er bare så jævli mens det først pågår. Heldigvis var jeg ikke alene når det skjedde. Etterpå er formen som før og det er som om det aldri har hendt.

Nå venter vi på besøk fra Hege :) Om ikke så altfor lenge er det natta på de småtrolla mine. Lillian er rimelig sliten, for hun vil helst sitte i fanget hele tiden. Hun har fått en periode hvor hun ofte vil sitte å fanget og kose - det er ikke meg i mot, for å si det sånn :D All kos fra henne nå er gull verdt, for hun er en veldig travel og bestemt dame ;)

Ellers kan jeg jo også meddele at Lillian TISSA på do i dag. Hun var SÅ stolt. Dere aner ikke. Når hun innså at hun faktisk tissa så lyste hele jenta opp.
Endelig!! Kanskje doskrekken er over og forbi? Jeg håper det. Vi skal i hvertfall fortsette å prøve, for hun kan hvis hun vil.

Jeg er så insane stolt. Dere aner ikke. Jeg sprenges av stolthet over jenta mi. Mihi.

FIN fredag. Ja.

Skrytebilder av de fineste to i verden.

Jeg er overbevist om at jeg har de fineste barna i verden - som en hver mor med hjerte på rett plass!

Lillian Nathalie. Den jenta med DEN personligheten og omsorgen. Hun er magisk. Jeg er så stolt at jeg sprekker. Og min kjærlighet for henne er uendelig!!

Mine fine!

Julian Johannes. Her også så stolt at jeg sprekker. Jeg ser så mye av Lillian i han, jeg er overbevist om at han kommer til å ose av like mye omsorg og kjærlighet som henne. Og min kjærlighet for han er uendelig!!

Selvfølgelig er den det - kjærligheten for barna mine er og forblir uendelig.

Julian Johannes 8mnd!

8 mnd:
Et barn på 8 mnd skal kunne:

~ Holde gjenstander i begge hender samtidig ? Kan

~ Begynne å riste på gjenstander for å se om de lager lyd - Kan

~ Imitere hodebevegelser til andre personer ? Kan, men han gjør det veldig sjeldent.

~ Begynne så smått å utvikle ?pinsettgrep? ? Kan

~ Sitte en stund uten støtte ? Kan, sitter egentlig helt uten støtte.

~ Si mamma og/eller pappa (dette er individuelt) ? Han har sagt mama, men bare et par ganger.

Nå begynner de å bruke fingrene mye mer. De piller på alle småting på leken med pekefinger. Det er en super tid å begynne med brødskiver om man ikke allerede har begynt. Skjær skiven i terninger og la barnet spise. Da får barnet øvd seg på ?pinsettgrepet? som er å plukke opp ting med tommel og pekefinger. Dette er utrolig viktig å lære. De kan nå holde ting i begge hender samtidig og de fleste har funnet ut at det er gøy å slå disse mot hverandre for å få lyd.

Noen barn kommer seg i krabbestilling, men blir stående i den stillingen uten å komme seg fremover. Andre kommer seg fremover. Noen kan gå med støtte, andre bare står og hopper. Utviklingen nå er veldig individuell. Men de skal kunne stå med støtte. Altså at beina bærer hele vekten, mens du støtter så de ikke faller sidelengs. De aller fleste har sagt sitt første ord til nå, men dette er også veldig individuelt.

Julian er veldig aktiv av seg, han ligger sjeldent i ro og han er veldig på det å utvikle seg. Han ruller og åler som en helt. Han har ikke kommet seg opp i krabbestilling enda, jeg tror han er litt tung, hehe. Han har omsider funnet føttene under seg og klarer fint å stå i lengere perioder. Han sitter selv.
Stemmen bruker han mye og det er som regel altfor høyt ;)
Jeg syns han er veldig godt utviklet til å være prematur, det vil jeg påstå at man ikke lenger merker.
Han elsker mennesker og oppmerksomhet. Han sover lenge og som regel godt om natta, på dagtid er duppene små hvis de ikke blir tatt i vogna.
Det er helt utrolig å tenke på at han er 8mnd allerede, det er jo ikke lenge siden vi så han for første gang.. Tiden går altfor fort og plutselig løper han rundt her. Vi nyter tiden og elsker å se hvordan han utvikler seg og lærer for hver dag som går :)

Ord han kan: Det går mest i babling.

Antall tenner: 3

Hipp hipp hurra!!

Tre ganger hurra for verdens fineste Lillian Nathalie som er TRE år idag og verdens beste gubbelure som er TJUETO år idag!! <3 Elsk ju!

Nå er vi vel fremme på Kyrksæterøra, etter flere timer i byen og i bil. God helg!

Bilderas.

Været var med oss så vi trillet opp til bestemor. Hun har mye bedre plass enn meg så det er som regel der vi feirer bursdagene.

Hun fikk blåse ut lyset på kaken. Selvom hun ikke har bursdag før neste fredag.

Lillebror var også med. Han ligger aldri rolig lengere og det er like spennende hver gang om hvor han ender opp.

Det var veldig stas med stor pakke, enda mer stas ble det når hun så hva det var.

DUKKEHUS!! Til hennes store glede. Hun har vært på besøk til noen som hadde et stort dukkehus, mulig det var det samme (?), og hun kunne stå i evigheter foran det. Var ikke vanskelig å bestemme hva hun skulle få da :)

Det er hvertfall stas med besøk av bestefar. Hun storkoser seg.

Clutch, like fin som alltid. Rolig, rampete og kosete.

Julianten vår. Som holder huset våkent om nettene. Disse dumme tennene altså. Men like blid fordi, med kalde biteringer så lindres mesteparten av smertene :)

Søndagsoutfit. Fineste jenta i verden. Overlykkelig over å få være med bestefar i bassenget!

Tidlig bursdagsfeiring.

Neste fredag fyller verdens fineste jente 3år. Min første fødte. Min perfekte datter. Min Lillian Nathalie.

Så i går tok vi første feiring. Neste helg har nemlig mannedyret perm og da reiser vi til Kyrksæterøra for å feire de tre som har og har hatt bursdag, med hans familie og venner. Mannen fyller jo også år, neste fredag.

Den sistenevnte som skal feires neste helg har bursdag idag!! Så store gratulasjoner og gode ønsker sendes herifra : Hipp hipp hurta for verdens beste svigerfar og bestefar :D Måtte dagen bli fin. Håper Kim gir deg en fin bursdag. Vi er veldig glad i deg i deg - klem fra oss på Oppdal.

Lillian fikk så mye fint og jeg tok litt bilder, desverre ikke nok, men jeg legger dem ut litt senere. Jenta selv var hvertfall fornøyd gavene, og ikke minst det å ha 'bursdag' - "æ dt pakke til meg?" Søta. Nå er det frokost tid og søndagskos med paps og barna :)

Btw : jeg har for første gang i historien funnet en AV knapp. Så alt som gjør vondt nå er slått av, virker det som. Jeg trenger det akkurat nå. Det er godt.

Store babyen min!

Julian veier nå 11,17kg - og det kjennes. Han er alvorlig tung. Men som legen sa : jeg har en frisk og rask gutt! Bedre med overernært, enn underernært. Mulig det må forandringer til i kostholdet, da kurven går nesten rett opp.
Men jeg bekymrer meg ikke, han er god og rund, frisk og rask. Ingenting er bedre enn det. Han ruller frem og tilbake, åler og kommer seg dit han vil. Han sitter også selv. Veldig opphengt i å holde ting i hendene og ingenting får ligge i fred lengere ;)
Han er 73,5cm lang, så han har strekt seg veldig bra den siste mnd!

Godt å ha en litt forsinket 6mnd kontroll overstått :)

Lillian ville bli med tante til Støren, så det fikk hun lov til. Tror det blir godt til henne å få gjøre noe i løpet av en dag og ikke bare tilbringe tid med meg. Jeg savner henne med en gang hun er borte da, men jeg vet hun koser seg så da er det greit. Godt til meg å slappe av litt også!

Tror jeg og Julian skal ta oss en dupp etterpå, så jeg får samlet litt energi, etter en natt med lite søvn.

Operasjonen til mannen ble utsatt, litt synd men tror han var like glad ;)

Ellers blir denne dagen brukt på å savne mamma litt ekstra mye. 18år siden hun døde idag, og savnet har egentlig bare blitt større. Så mye jeg skulle ønske hun hadde tatt del i!

Sju mnd.

Julianten min er hele 7mnd idag! Store, fine gutten min. Mammahjertet oser av kjærlighet og er sååå stolt :)

Han startet dagen kl 04.00 og har holdet det gående stort sett hele tiden. Han tok en liten dupp mellom 06 og halv 07, da rakk jeg å vekke Lillian og lufte Clutch. Du vet, det er ikke så lett med alle disse tannebissene.

Jeg tror det kan bli en hard dag til meg, altfor lite søvn og sykehusdag. Det passer meg dårlig! Heldigvis kommer mannen for å hjelpe meg med barna i mens, takk gud! Tror det blir soving både tur og retur, for klokka fire er altfor tidlig ;)

Wish me luck, med både muga, herceptin og mangel på søvn!

Villervalla!

Villervalla, noe nytt og spennende i klesskapet. Her har det for det meste gått i ens farget klær, men lite mønster og spreke farger. Jo mer jeg har sett på villervalla sine klær jo mer forelsket var jeg. Jeg var først i butikken Junibacken på Røros, men derifra gikk jeg tomhendt, når jeg senere kom på Kyrksæterøra, så klarte jeg ikke å dy meg. Da måtte jeg ha villervalla klær. Jeg startet i det små med et sett til Lillian : bukse, jakke, tights, lue og skjerf. Både hun og jeg digger klærne, komfortabel og FIN.
Julian fikk seg en tights i tyrkis og i starten var jeg litt skeptisk, for gutter skal jo ikke bruke tights .. Men når jeg først prøvde den på så ble jeg frelst! Det må være noen av de beste klærne barna mine har hatt!! Helt seriøst, god kvalitet, spreke farger og komfortabel på kroppen. Det kan jo ikke bli bedre?

Siden jeg nå har blitt frelst så har jeg tittet litt på nettsiden til villervalla : www.villervalla.no. Og funnet _litt_ av det som står på ønskelisten min fremover! Prisene er ikke så ille i forhold til andre butikker, man bør jo heller legge i litt ekstra for å få bedre kvalitet eller hur? Jeg er overbevist om at det skal flere plagg i fra villervalla inn i klesskapet til mine barn fremover! Jeg skal også benytte sjansen til å ønske villervalla klær i gave, passer jo bra når vi har familie på Kyrksæterøra, venner på  Røros og nettbutikk for de som ikke har butikken tilgjengelig! :) 

Jeg MÅ ha flere tightser til Julian, jeg tenkte alle fargene, bortsett fra rååååsa. Men jeg må også ha litt annet stæsj til han. Det er jo så mye fint! Joggesette som Lillian har skal han også på, et par bodyer og kanskje lue og annet yttertøy. Alt til sin tid, er det ikke noe som heter det? ;) 

Uansett, dette er virkelig klær jeg anbefaler videre til andre småbarnsmødre, eller til dere som skal handle gave til et barn mellom 0-8år :)

Barna mine.

Den følelsen. En hver mor vet hva jeg snakker om, jeg håper hvertfall det. Hver og en mor er så heldig å få de fineste barna i verden. Jeg vet med sikkerhet at mine er verdens fineste, for meg. Akkurat som dine er for deg.

De vekker følelser i meg jeg aldri trodde jeg hadde. Etter jeg ble mor fikk jeg et nytt syn på livet, på mennesker og på meg selv. Jeg fikk mer sympati og medfølelse. Jeg begynte å elske høyere enn jeg noen gang har elsket. Jeg visste hvilken mor jeg ville være, jeg hadde alt klart for hvordan mine barn skulle ha det - og helt ærlig så har jeg samme følelsene for akkurat dette og jobber hver eneste dag med å gi barna den oppveksten de fortjener.

Tenk at så høyt som jeg elsker mine barn, elsker/elsket mine foreldre meg og deres foreldre elsker/elsket mine foreldre, and so on. TENK AT DENNE KJÆRLIGHETEN GÅR I ARV, hver eneste gang en ny generasjon begynner. Det er virkelig noe å tenke på. Å vite at min far elsker meg på samme måte som jeg elsker mine barn er ubeskrivelig!

Tenk at denne typen kjærlighet er uendelig og evig. Jeg oser av kjærlighet. Jeg oser av stolthet. Jeg OSER!! Dette er livet. Barna.

Kim Roger i mitt <3 for å ha gitt meg denne store gaven, disse utrolige følelsene og de to fineste barna i verden!!!

Julian Johannes 6mnd.6 MND

Et barn på 6 mnd skal kunne :

♥ Holde flasken sin med begge hender - Kan.

♥ Bære hele kroppsvekten med føttene - Han kan hvis han vil.

♥ Ha teknikker (som rulling) for å komme seg rundt - Nja, han har ikke her lært seg teknikken med armen, så den blir en hendring - enn så lenge.

♥ Sitte stødigere med støtte - Kan. Han klarer også å sitte noen sekunder alene.

Barnet har nå full kontroll over bevegelsene når det ligger på magen. Det kan løfte brystkassen opp med strake armer. Det klarer lett å rulle fra rygg til mage og til rygg igjen. Dette gjør det for å komme seg rundt på gulvet, siden krabbing er litt tidlig. Barn i 6mnd alder griper aktivt etter alle ting innen rekkevidde, så vær obs på små deler. Det snakker mye til sitt eget speilbilde og til foreldrene. De begynner å bli litt skeptisk til fremmede personer nå.

Vel, Julian har ikke helt skjønt dette med rullingen enda. Han er farlig nære hele tiden, men så er det denne armen da, som er litt i veien når han er på vei rundt. Jeg har lenge ventet på at han skulle begynne med rullingen sin, men jeg har det langt i fra travelt. Vi er jo veldig klar over at han kan være litt sein pga at han er prematur. Jeg trøster meg med at babytiden varer lengre ;)

Han er en veldig rolig og bedagelig baby, og latteren er aldri langt unna! Han skal nå holde i absolutt alt han kommer over og er veldig nysgjerrig på det meste. Han vil opp å sitte, og trives veldig godt i vippestolen, der han har full oversikt. Han har lært seg å vippe med stolen selv, han er blitt en racer på det.
Nå spiser han grøt til morgen og kveld, med og uten purre. Han elsker det. Veldig glad i grøt og krever egentlig ikke så mye mme lengre.

Den 4 juli var han 9245g og 68,7cm lang - vi har nå pakket bort det meste av 68, noen bodyer og bukser igjen, og 74 har blitt pakket frem. Det er noe stort i enkelte plagg, men jeg trøster meg med at han har klærne mye lengre, ingenting er bedre enn det :)

Antall tenner: 2 (en og en halv, kanskje? Det er en tann som vises godt og en tann vi kjenner godt men ikke ser så godt.)
Fint vær.

Når man stikker på ferie så glemmer man plutselig dagene og tenker ikke over hvilken dag det er. At det plutselig er fredag er litt rart, før jeg føler vi kom i går. Dagene går fort, for å si det sånn.

Jeg er mer sliten enn det jeg normalt er. Er helt utmattet og det meste er nesten et ork. Jeg har ikke hatt EN god natt med søvn den siste uka. Etter kur sover jeg dårlig i flere netter pga hetetokter, frysing og smerter. Siden vi kom hit har både mann og barn holdt meg våken - han med snorking (type at taket letter) og de med å våkne rundt fem og halv seks. Men jeg har da klart å fungere sånn noen lunde hvertfall - idag har jeg holdt meg inne og slappet av. Det har gjort veldig godt, selvom sola virkelig har stått på himmelen i dag. Håper dog på finvær de neste dagene så vi kan ta frem sommerklærne og kose oss litt i sola - i følge yr var det meldt regn i en uke fremover. Hurra!
Bedre enn snø, som det tydeligvis er på Oppdal ;)

Jeg håper formen fremover stiger. Kjedelig å være i dårlig form når Jeabestis og familien kommer oppover. Da blir det forhåpentligvis familieparken et par dager - DET blir stas for Lillian Nathalie det. Veldig stas. Til og med jeg gleder meg til å se alle dyra, spesielt elgen. Den fasinerer meg så mye, så jeg kan sikkert glo i en evighet på det dyret. Bilder skal vi hvertfall ta, for det er gode minner og ta vare på.

Nå ligger jeg, Clutch og Lillian i en sova og slapper av. Vi jentene er nydusja og det føles godt etter x antall spruter med myggspray ;) Julian koser seg i vippestolen og mannen i sofaen ved siden av. Litt familietid nå. Det gjør godt, veldig godt! :)

Hej så læng!

Lille baby 5mnd.

5 mnd:
Et barn på 5 mnd skal kunne:

Klare å sitte med støtte ? Det kan han, men vi prøver å unngå så veldig mye sitting rett opp og ned.

Skal kunne dra seg selv opp når du drar de i hendene fra liggende stilling. ? Det kan han.

Oppdage føttene sine ? Ikke helt der enda.

Strekke seg og gripe etter alt som er innen rekkevidde og smake på det ? Han kan hvis han vil ;) Her er det smokken som utforskes mest.

Flytte en ting fra ene hånden til den andre ? Det kan han, men han bruker som regel begge hendene samtidig.

Le ? Han tørr ler litt, men ingen sikkelig lættis enda. Han gliser fra øre til øre med en gang han har selskap.

Julian elsker å sitte i vippestolen sin og følge med på det rundt seg. Han er sterk i nakken men blir fort lei av å ligge på magen. Han sitter mer enn gjerne oppreist og prøver stadig vekk å "reise" seg fra vippestolen. Det nye store er nå brumming, også under måltidene - så her får vi både grøt og middag i retur.

Han spiser nå grøt fast hver kveld, hvis han får middag veldig seint så gir vi velling i stede. Han elsker grøt og fruktpurre, han liker middag men ikke det han foretrekker først.
Han blir bare mer og mer ivrig på å holde flasken selv, den er litt tung så han trenger en hjelpende hånd enn så lenge.

Det at han er prematur ser vi egentlig veldig lite til, han er noe senere motorisk men det er ikke mye det er snakk om. Han kommer etter i en fei. Fysio mente det var helt normalt og han ligger ikke unormalt langt etter. Han følger seg selv helt perfekt :)

Om en mnd er babyen min et halvt år gammel. Det er alvorlig hvor fort denne tiden går og jeg kunne ikke koset meg mer. Verdens vakreste guttebaby!!

Et bilderas fra den siste tiden.

Vi har vært på vakre Røros til vakre mennesker.

Jeg fikk kose fadderbarnet mitt.

Jeg fikk kose barndomsvenninna mi.

Jeg fikk kose Jeabestis.

Jeg fikk vakre smil fra min sønn.

Vi fikk nyte solen.

Lillian fikk lekekjøre bilen til papsen sin.

Jeg fikk lagret bildene fra i helgen.

Jeg fikk se det herlige bilde av glisoppen min.

Jeg fikk se Lillian kose pusekatten.

Lillian fikk seg sparkesykkel - så flink og så stolt.

Late sofadager, med fadderbarnet på fanget.

Gleden er stor for oss begge når vi endelig får møte fadderbarna våre. Da bytt låner vi gjerne.

Vakre Lillian. Morgenfugl.

Vakre Leah.

Kaffe besøk måtte også til.

Bleieskift med kos og smil.

Mammakos er ikke å forakte.

Leah koser seg i sommerværet.

Lillian koser seg i sommerværet.

Clutch, min baby nr 3.

Kosebilde.

I helgen har vi besøk av denne karen.

You see? Wee. Travle men koselige dager har vi hatt og det kommer vi også til å få. Loveit.

Stor gutt.

8675g og 64cm.

Igjen har Julian lagt på seg ca 1,1kg, akkurat som sist. God pluggen vår :) Godt å se at vekta går rett vei og det er ingen tvil om at denne babyen er mer enn fornøyd. Han er veldig lik sin søster i vekt oppgang - det er så morsomt å se på. Gleder meg til å se hva han veier rundt 1års kontrollen ;)

Livet. Grunnen.

Jeg elsker dem. Rett og slett.

En hverdagsglede.

Du vet den følelsen du får når du får oppfylt ditt eget ønske..? Jeg kan ikke nekte på at jeg lider av sterk vogngalskap, og gleden er mega stor når jeg endelig får ny vogna i hus. Denne gangen er inget unntak. Jeg er helt forelska i den nye vogna, og gleder meg som en liten unge til å få ut å trille meg en god tur!

Jeg prøvde trille den litt hjemme og jeg falt pladask - fantastisk god og trille. Har virkelig funnet drømmevognen min denne gangen! Og det var flaks, siden jeg har lovet å ikke kjøpe meg flere vogner. Hurra for god, stabil og fin vogn :)

Mannen sa jeg kunne kjøpe meg vogn hvis jeg solgte ei vogn først. Vel, nå har jeg solgt to. Så nå har vi kun to vogner - en babytravel søskenvogn og mountain buggy urban jungle. To kjempe gode vogner som jeg virkelig kan anbefale videre (uten å ha prøvd den ene så veldig mye enda ;)).

Hverdagsglede!

Stor gutt!

Litt vemodig å plutselig måtte pakke bort str 62. Vi har igjen kun et par bodyer, noen tynne gensere og et par bukser som er stor i størrelsen. Ellers så er alt borte! 68 er nå pakket frem og litt av det er nå i bruk. Nå vokser gutten min litt fortere enn forventet!

Nå er det grilling i godt selskap, i det herlige været! Hurra :)) God pinse.

Bilderrr

Mor & datter kos før natta slår aldri feil.

Vi har hatt besøk av Anne Marthe, som plutselig måtte reise hjem igjen går. Savner det geniale kvinnemennesket allerede!!

Familiekos i et hjørne med de tre, meg og Julian i det andre. Perfekt søndag!

Clutch har virkelig fått sin personlighet og vi alle begynner å lære han å kjenne. Han hater dårlig vær, da vil han helst ikke gå ut. Han elsker å ligge i fanget og gir ofte tegn til å bli bært når vi er ute også. Han er en herlig valp, som vet hva han vil :)

Julian er mye mer våken og vil faktisk bare sove i armene eller i vognbagen. Sovner han i vippestolen eller andre steder våkner han lett etter ti minutter. Liker de nye rutinene hans, vi beveger oss mer ut også nå!

Vi har fått verdens søteste hekla tøfler til Julian. Hadde akkurat likedan til Lillian - og jeg elsker dem. Enkelt og greit!

Stolt som en hane over at jeg plutselig hadde på meg dongri. Følte meg fresh! Slo på stor tromma å bestilte meg en til faktisk, for selvfølelsen. Hurra!

Jeg er forresten veldig aktiv på instagram, digger muligheten til å bare legge ut bilder om hva vi gjør i løpet av dagen. Batteriet er tomt hver dag etter det ble instagram, face og blogg. Jeg trenger knapt dataen min!

Instagram : wr00ng

Tøffingen. Liten på jord - stor i ord (?)

Lillian var maks uheldig å klemte fingeren sin i går. Det ble skylling under kaldt vann, etterfulgt av hello kitty plaster - da var det greit. Viste det så klart frem til alle mann alle, søta!

Det er ingen tvil om at Julian er en stor sjarmør. Helt forelska i den lille gutten vår!

Så til tross for personlig ubehag og smerte så er dagene noen lunde greie. Fyllt med kjærlighet, latter og glede!
I dag skal jeg til tannlegen, spent på om jeg har fått noen hull. Julian skal være med og Lillian skal til tante å kose seg. Vi gjør det beste ut av ting når mannen må til Tr.heim. Og i kveld skal jeg på jentekveld, gleder meg!

Håper dagen blir fyllt med mindre smerter og mer glede. Over og ut!

Glade dager.

Når resten av gjengen nærmer seg frisk så ble det Julian sin tur til å bli syk. Tre netter på rad har han nå våknet og hatt hosteanfall kombinert med full gråt. Jeg har mildt sagt vært en sliten mamma!

I går var vi til legen med han, fin crp og ingen utslag på halsprøven. Vi ble hjemsendt med beskjed om å bruke feber nedsettende og saltvannsdråper. Jeg hadde håpet for noe mot den stygge hosten - i går natt var det så ille at han nesten stoppet opp med å puste. Heiv seg etter pusten, stakkar.

I natt våknet han i to tiden, med feber. Heldigvis roet han seg igjen etter feber nedsettende, på'n igjen i seks tiden for da var han sulten og keen på bleieskift. Og nå sitter jeg også å mater, matinntaket er noe redusert men han spiser hvertfall. Han er både snakkesalig og blid mellom føykene, så han er heldigvis ikke kjempe dårlig.

Håper han nå er på bedringens vei, mammahjerte gråter når de små er syke!

Søskenkjærlighet. Lillian har blitt en overbeskyttende og kjærlig storesøster, her er det hun som bestemmer :-) Hun tar del i hverdagen hans, forklarer han hva som skjer og koser med han. Han har definitivt fått verdens beste storesøster ;-)

Lilliusen er den samme gamle jenta! Rampete med et temprament uten like. Heldigvis er hun mer kjærlig og blid enn sint. Hun tester grenser til den store gull medalje og vi kan vell trygt si at trassen er i hus.

Hun storkoser seg her på Kyrksæterøra og det er stas å ha bestefar så tilgjengelig igjen. De to står opp sammen om dagene og koser seg, mens vi foreldre får sove utpå litt. Det gjør utrolig godt for oss og det gjør utrolig godt for Lillian å få den tiden med bestefaren sin.

Hun har okupert godstolen hannes på morningen og koser seg der med barnetv og frokost. I går hadde hun tømt glasset sitt med saft over fatet sitt, det var igjen bare noen skorpe biter - når bestefaren da forklarer at dette ikke er lov så sier hun bare jo. Høres ut som hun får lov til det meste hjemme enkelte ganger, hehe.

Gullkorn kommer det på løpende bånd og vi blir sittende stor sjarmert hele gjengen. Da blir rampestrekene fort glemt når hun sier noe sjarmerende eller deler ut sine kjærlige klemmer eller våte nusser :-)

Jeg vil påstå at hun er akkurat sånn en i hennes alder skal være. Hun er ufattelig flink, og hun overrakser meg stadig med nye ting hun plutselig kan. Hun er lett å underholde og hun ler ofte høyt mens vi leker.
Hun har stemmen i seg, for slenger hun ut et hyl så høres hun godt - og hylene kan komme ofte hvis foreldrene er så slemme å sier nei eller snuppa er stup trøtt.

Etter min oppfatning har jeg to herlige og fantastiske barn som er lykkelige og fornøyde. Og etter min mening kunne de ikke hatt det bedre.
De har hvertfall to lykkelige foreldre som ikke kunne vært stoltere over dem! Mammarollen rocks!!

Lillian tok seg en powernap på sofaen i går og nå tenker jeg å ta en powernap i senga med minstemann ved min side. Mannen ligger fortsatt ufrivillig på en madrass på gulvet og Lillian koser seg nede med bestefaren sin.

Når jeg tenker meg om så er livet egentlig ganske herlig ;-) Syns dere ikke..?

Bilderas ; dåpsdagen♥ ♥ ♥

JULIAN JOHANNES 3 MND.

3 MND 

 

Et barn på 3 mnd skal kunne : 

♥ Se forskjell på ansikter

♥ Gripe leker som blir plassert i hendene

 

I 3mnd alderen liker de leker med masse farger og lyd. Likevel liker de best å titte på ansikter. De er mer aktive når du legger de på gulvet. Spreller og sparker, men er ikke klar for å rulle seg rundt helt enda. Plasserer man en leke i hånden på barnet, griper det den og fører den til munnen for å smake. Det begynner å holde hodet oppe lenger når det ligger på magen, men det er fortsatt tungt. De hviner og smiler av glede når de ser noen de liker.

 

Julianten elsker å ligge på magen, han storkoser seg og løfter nakken kjempe fint. Han flytter hode sitt fra side til side og foretrekker å få sove på magen når mulighetene tilsier det. 
Han sover nå ca 9 t om natta og er en fornøyd baby som får i seg mer enn nok mat. Han bruker nå 56 i klær, noen plagg i 62 og 50 har vi fortsatt noen som er store i str.
Han trives med å ligge under babygymmen sin og prøver stadig vekk å gripe etter lekene som henger der. Han er ikke så veldig begeistret for den vippestolen vi har kjøpt inn, men i dag kom babybjørn inn i hus, vi har vært så heldig å fått låne en, og det første han gjorde var å stor glise. Tror han kommer til å trives i den! :-) 

 

Han er en baby med egen vilje og sier som regel i fra når det er bleieskift, matstell eller kos han ønsker. Han er egentlig en veldig bedagelig baby som foretrekker å få ligge i fanget så mye som mulig. Tihi! 

 

♥ ♥ ♥

Feberjente.


Lille baby jenta mi ♥

 

Det er slitsomt å være lita når formen er laber og det er ingenting av mat som går ned. Heldigvis drikker hun bra med veske og allmenntilstaden hennes er bra, så hun er bare litt "alt-er-galt-hos-meg-idag", men for all del, det har hun lov til. 
Hun har vært forkjølet et par dager, men i dag slo feberen ut. Stakkars lita!  
Nå har hun fått febernedsettende og sover godt i senga si. Håper feberen er borte til i morgen tidlig og at matlysten hennes er tilbake. 

 

Det er vondt i mammahjerte når lille jenta mi blir syk ♥
Heldigvis har jeg klart å være oppe siden vi to tok duppen sammen i dag, så hun har fått masse mammakos, bestefarkos og fadderkos. Det fortjener hun!

 

Nå er kroppen min kaputt, så jeg kryper til sengs og håper jeg klarer meg noenlunde i morgen også. Lenge leve smertestillende!!
God natt!  

Sjarmisen min!

Mamma hjertet mitt smelter!!

Lille baby 12 uker.En uke til babyen vår er 3mnd!! 

 

Hvor har tiden blitt av..? Det føles ut som det var i går jeg møtte opp på sykehuset for å ta keisersnitt. Så vedmodig å reise fra storesøster den morgenen. Gråt hele veien ned til sykehuset, tusen tanker strømmet gjennom hodet mitt.. 
09:07 kom Julian Johannes til verden med et skrik. Og jammen var han stor i forhold til det vi hadde forventet oss, men likevell så liten og skjør. Jeg var i utgangspunktet så lei meg for at jeg ikke kom til å få babyen min på brystet denne gangen, så gleden var stor når jeg fikk oppleve det likevell. Han var så perfekt der han lå! 
To uker lå vi på sykehuset, og de ukene gikk utrolig sakte men samtidig litt fort. Når det var meg og han så var alt helt perfekt, når han sov og jeg satt alene var alt helt forferdelig. To av de tyngste ukene jeg har vært med på, alt var så sårt. Jeg savnet Lillian, jeg følte meg kvalt av ventetiden jeg hadde og jeg ville få med meg babyen min hjem.

 

Alt dette er så nært, men det er faktisk 12 uker siden første gang vi fikk se han, 10 uker siden vi fikk reise hjem med han. 12 fantastiske uker har det vært!
Lillian viser en ekstrem herlig søskenkjærlighet ovenfor lillebroren sin, hun tar seg tid til å leke med han, tar seg tid til å forklare hvis han gråter og nusser han på hodet hele tiden. Jeg er så stolt over henne, så stolt over dem begge! Magisk, rett og slett ♥

 

Om knappe to uker skal han døpes og som vi gleder oss til den dagen. Tilbringe den med herlig familie og gode venner! Overbevist om at dagen blir perfekt. 

Å være tobarnsmor er ikke bare en dans på røde roser.De fineste barna i verden! ♥

 

What a day. Lillian Nathalie startet dagen med å gjøre rampestreker, sånn type å tømme hele sjokomelk boksen utover stuebordet og gulvteppe.. Da ble det vasking og deretter dusjing av henne. Hun har det med å snike seg opp om morgene, og i dag våknet hun faktisk i fem tiden da lillebroren skulle ha mat. Jeg tror ikke hun sovnet etterpå, noe som kanskje forklarer dagshumøret hennes i dag ;-) 
Videre så begynte vi sånn smått å skifte på senga. Men både jeg, jentungen, guttungen og far i huset var sultne på frokost så vi utsatte det. Spiste og koste oss. Alle var faktisk ferdig stelt før klokka var halv ni i dag - bortsett fra meg så klart. Det er ikke hver dag vi er så effektive altså.

 

Mannen reiste til Tr.heim i elleve tiden og jeg skulle for første gang på lenge ha begge barna alene. Jeg gledet meg til det, og jeg har virkelig storkost meg med å kombinere alt i dag. Det har vært noen prøvelser utover dagen, men med masse kos og lek. Jeg måtte til slutt ta resten av sengskiftet og med to små som virkelig ville ha oppmerksomhet ble det litt vanskelig. Men det måtte gjøres før leggingen til snuppa, og den blir etter barnetv´n i kveld - for hun er en trøttfis!
Hun er helt inn i tv skjermen, Julian har sovnet igjen og jeg sitter å trekker pusten litt før jeg skal lage kveldsmat til dem begge to.

 

Det å være tobarnsmamma er helt klart det beste som har hendt meg, og det er det mest fantatiske jeg har i livet mitt. Mine to små. Mine barn. Ekte kjærlighet. Jeg er overrasket hvor herlig det er, og hvor lett det egentlig var. Jeg fikk alltid høre at det kom til å bli sjalusi, at det kom til å bli vanskelig å kombinere alt osv. Men her har det vært null sjalusi og ei stolt storesøster som er veldig tilpassningsdyktig. Hun har forståelse og kjærlighet overfor broren sin og det er helt magisk å se på de to sammen.
MEN det skal også sies at på slike dager som i dag, da Lillian er trøtt som en dupp og Julian holder på å bli vandt med øking av måltid, samtidig som er det husarbeid som MÅ gjøres så blir det litt stressende i perioder. På en eller annen rar og merkelig måte kommer man seg gjennom dagen, selvom øyeblikket kanskje virker helt forferdelig.

 

Jeg elsker å være mamma! Hverdagsgleder og hverdagssorger. 

Dette er livet.

Dette er lykken. Dette er nøkkelen til livsgnist, håp og glede. Barna mine er kraften som driver meg. Barna mine og mannen min.

Jeg reiste fra sykehuset og var i uggen form, nå føler jeg meg ganske bra igjen. Jeg er overbevist om at jeg hadde vært uggen enda om jeg hadde vært på sykehuset. Psyken ER halve sykdommen! Å komme hjem til mann og barn gjorde susen.

Dette er min perfekte familie, på godt og vondt. Gjennom himmel og helvette, vi står mannsterke, sammen. Jeg er så takknemlig for mine to flotte barn og min flotte ektemann (sistenevnte klarer å yppe på seg gråstein fra en annen verden men jeg hadde ikke klart meg uten) :-)

Vi er og forblir den perfekte firkløveren. Vi er og forblir en familie, gjennom godt og vondt. Jeg elsker familien min og de elsker meg <3

Skrytebilde.

Julian har blitt så sterk i nakken sin! Han elsker å ligge på magen og skulle helst gjort det hele døgnet hvis han hadde fått lov. Så våken, oppmerksom og nysgjerrig - o'herlige babytid <3

Mamsen er stolt!

BILDERAS ; Lillian Nathalie


Herligste jenta i hele verden! ♥

Mamma og Julian tid.

I dag fikk jeg endelig besøk av barna og mannen min. Gjorde godt til et sårt mammahjerte! Eller, det gjør godt. For de har ikke reist igjen enda, heldigvis. Lilliusen og Kimmelimmen dro på Kattem for å få seg litt middag, Julianten fikk bli igjen hos mamsen.

Lillian Nathalie har litt godt av å få full oppmerksomhet av bestemoren og faren, hun er jo storesøster på heltid. Viktig jobb, som hun tar med glans - men selv superhelter fortjener det lille ekstra <3 Neste gang blir det mamma og Lillian tid :))

Jeg føler jeg går glipp av så mye med dem begge to, og siden han bare drikker melk så kunne han bli igjen. Godt å få tilbringe litt tid med babyen min også.

Vi har badet, massert, koset, spist og nå sover han med herlige koselyder <3

Jeg kjenner formen i dag er bedre enn i går, men jeg noen downs i perioder enda. Alt er på bedringens vei og håper på hjemreise til påske. Etter litt for mange nedturer rundt sykdom og alt så har jeg nå valgt å be om å få noen å snakke med. Nå er ikke bloggen nok lengre, jeg trenger mer terapi og mer hjelp. Dette gjør jeg med stolthet og håper ting blir bedre :))

Over og ut!!

Stor gutt.

5515g og 57,6cm <3

Barna mine.

Vakrest i verden. Viktigst i verden. Magisk kjærlighet.

<3

God jenta mi!

At mine barn vokser opp og ser kjærlighet mellom foreldrene sine er det ingen tvil om. Jeg og Kim Roger sier opp til flere ganger om dagen at vi elsker hverandre og nå vil Lillian være med hu også :))

Meg til Kim : love you
Kim : ælske dæ å

Meg til Lillian : love you
Lillian : eleske d

Heheh, søtesta <3

JULIAN JOHANNES 2 MND.


2 MND

Et barn på 2 mnd skal kunne ; 
♥ Holde hodet rett 
♥ Gurgle for å kommunisere
♥ Kjenne igjen foreldrenes stemme
♥ Bevege beina i sirkelbevegelse
Barnet begynner å få mer kontroll over det tunge hodet. Men er fortsatt for svak i nakkemusklene til å holde det oppe selv. Det klarer å løfte hodet litt høyere når det ligger på magen. Hendene er fortsatt knyttet, men begynner å åpne seg litt. De aller fleste barna vil smile av glede og følge deg med blikket. 

Julian gurglet for første gang i går kveld, og lå lenge under babygymmen sin og "ropte" til oss. Han er veldig mye våken og vi får god kontakt med han når vi snakker til han. Han er fortsatt et sovedyr uten like, og trives best på magen. Han smiler, men han er veldig gjerrig på smilene sine ;) 
Han har funnet hendene sine, og når han mister smokken hører vi ofte at han smatter på seg knyttneven sin. Han holder de ikke lengre så knyttet, og har de for det meste åpne.
Han spiser nå ca 165ml hvert måltid, og nærmer seg sakte men sikkert det å sove over natta. Nå kan det fort gå fem timer før han våkner å vil ha mat. Collett er så absolutt favoritten til Julian.
Han er ikke lengre en liten baby, da 50 faktisk begynner å bli for smått. Vi har sakte men sikkert tatt i bruk 56, men tror klærne holder noen uker til. Han er en kosegutt uten like og han eier ikke tålmodighet, alt skal skje asap.  
Vi stor koser oss med lillebror i hus! Overgangen fra en til to har gått fantatisk bra og Lillian er definitivt verdens beste storesøster ♥

TO ÅR OG SEKS MÅNEDER.

Min vakre datter. 

 

Tenk at det allerede er to år og seks måneder siden jeg ble mamma for første gang. 
Den dagen ble alt i livet så ufattelig mye bedre. Alt fikk en mening og jeg fikk erfare sammen med min mann hva ekte kjærlighet egentlig er. 
Jeg er verdens lykkeligste med to vakre små og en kjekkas av en mann! 

 

Som denne jenta har sjarmert meg i løpet av denne tiden. Hun har virkelig lært meg ting ingen andre har kunnet lært meg. Hun har gitt meg både latter og tårer. Hun har smeltet mammahjertet mitt, fått hjertet mitt til å hoppe en ekstra gang og fått meg til å kjenne på følelser jeg aldri har kjent på før. 
Jeg har fått vokst sammen med Lillian, jeg har fått gitt henne uendelig med kjærlighet og det skal jeg fortsette med. 
Jeg har fått vært til stede når hun smilte for første gang, lo, krabbet, gikk, rullet, snakket - the list goes on. Jeg føler ikke jeg har gått glipp av en ting med datteren min, og jeg er evig glad for at hun ikke går i noen barnehage. Akkurat derfor har jeg fått opplevd alt dette. Og jeg fortsetter å oppleve sammen med henne. 

Hun sprer en glede rundt seg som jeg aldri har sett maken til. Hun gir kjærlighet til de rundt seg som jeg ikke trodde var mulig. Hun blir også sintere enn jeg trodde var mulig ;) 
Men dette er min datter, og jeg kunne ikke vært mer stolt av henne ♥ Hun fortjener skryt så langt skyene rekker, bare fordi hun er som hun er. 

 

To og et halvt år. Min lille datter er plutselig ikke så liten lengre ♥ 

Babytravel dublin.

Etter mye frem og tilbake ble vi enige om at vi er avhengig av søskenvogn enda. Da Lillian blir sliten og nekter derfor å gå videre - og fordi hun fortsatt er veldig avhengig av duppen sin. 
Valget falt derfor på en babytravel dublin. Jeg har hørt mye bra om denne vognen, og gleder meg til å prøve den ut.
Jeg er ikke helt komfortabel med softbag, og ønsket derfor å kjøpe meg en søskenvogn med mulighet for hardbag. Denne må være midt i blinken for oss, Julian vendt mot oss og Lillian vendt fra oss. Da får hun titte og utforske, så nysgjerrig som hun er ♥ Og jeg har full oversikt over minstemann! 
Vinn vinn.

 

Den blir sendt fra Skien i morgen, og forhåpentligvis kommer den innen et par dager!
Nå skal vi trille ved hver en mulighet, tihi.  

Julian Johannes 8 uker.Min vakre sønn. 


Som allerede har rukket å bli åtte hele uker. Åtte gode uker har fløyet forbi og han har gått fra å være liten og skjør, til å bli en liten baby med egne meninger. Han bruker nå 50 og 56 i klær, og han begynner å bli stor :)) 
Vi har hatt en del problemer med MME. Collet var plutselig ikke å få kjøpt, og vi måtte begynne med NAN. Noe som resulterte i bare gulping og en konstant sulten baby. Så byttet vi til baby step, noe som resulterte i en konstant sulten baby. Så nå skal vi igjen bytte tilbake til collet i håp om at gutten blir mett og fornøyd.

 

Han sover bare mer og mer på natta, men pga alt tullet med MME så har det forstyrret alt av søvn for den lille gutten vår. Så nå håper vi han blir roligere og sover mer om natta :))  Han er mer og mer våken om dagene, og er ivrig på å titte rundt og observere den store verden han lever i. Storesøster forguder lillebroren sin og er ofte til stede for å hjelpe, trøste og kose. Hun nusser på han hele tiden, og hun vil helst gjøre alt for han. Han har funnet hendene sine og du ser ofte han putter hånda i munnen hvis han har mistet smokken sin.

 Han er en skikkelig kosegutt, som helst skal sove oppå mammaen eller pappaen sin. 
Han elsker å ligge på magen og som oftest er det bare det som er bra nok.

 

Han sjarmerer meg for hver dag som går og jeg er så utrolig heldig som har to fantastisk flotte barn ♥ 


Kristina : Jeg er noens mamma. Jeg er noens kone. Jeg er noens datter. Jeg er noens barnebarn. Jeg er noens niese. Jeg er noens kusine. Jeg er noens bestevenn. Jeg er noens venn. Jeg er noens svigerdatter. Jeg er noens søster. Jeg er noens oldebarn. Jeg er noens forbilde. Jeg er noens pasient. Jeg er noens beskjent. Jeg er noens noe. Jeg er også for noen helt ukjent. Men jeg er meg. På godt og vondt. Don´t get my personality and my attitude twisted, because my personality is me, and my attitude depends on you! Enjoy. Kontakt? Facebook : haugbjorg.blogg.no. Instagram : wr00ng. Twitter : haugbjorg. Mail : haugbjorg@hotmail.com.

arkiv


November 2012
Oktober 2012
September 2012
August 2012
Juli 2012
Juni 2012
Mai 2012
April 2012
Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011

kategorier


Cancer..
Motherhood &#9829;
Nothing .. and everything!
Pregnancy &#9829;

lenkerdesign av:


idawisth.blogg.no
hits