Mamma Kristina - SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN :

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN :

Da avslutter jeg spørsmålsrunden for denne gang. Jeg har valgt å svare underveis, så jeg har tatt det hele med ro og føler jeg har svart etter beste evne. Noen kameler har jeg dog måtte svelge og jeg må si at enkelte spørsmål overrasker meg. Det å ta seg tid til å sette seg inn i en blogg er viktig hvis man først vil stille spørsmål, tenker jeg. Men jeg har fått prøvd det og dere får forhåpentligvis de svarene dere søker :

Malin :
1.Hvordan synes du du har blitt behandla av helsevesenet den tida du har vært syk?
- Jeg har opplevd begge deler og har deretter lært meg å sette krav til de som jobber med meg, alltid veldig tydelig på hvordan jeg vil ha det.

2.Får dere noe hjelp/avlastning fra barnevern/andre instanser når situasjonen er som den er?
- Nei. Dette er ikke noe vi ønsker selv, og har klart med god hjelp fra familie å unngått det. Men vi vet mulighetene er der.

3.Hva synes du hjelper mest at andre sier/gjør?
- Det kommer ann på hvem, hva, hvor og når. Fins ingen fasit svar akkurat der.

4.Når skal dere etter planen flytte inn i nyhuset? :)
- Vi tar over den 13nov. Innflyttingsdatoen er enda ikke helt bestemt.

5.Jeg synes du er utrolig flink til å tenke positivt og holde motet oppe! Hvilke ting motiverer deg mest til å kjempe videre? :)
- Livet generellt. Barna mine. Mannen min. Familie. Venner. Ja, alt egentlig. Livet er jo ganske fantastisk ;)

6.Har du noen tattoveringer?
- Jepp, jeg har faktisk 8stk.

7.Hva synes du om å bruke parykk? Er det rart/unaturlig eller helt greit liksom? :)
- Helt ok. Jeg trives best uten, men kan også gå med. Syns det blir litt klamt og ekkelt, så da går jeg like gjerne med lue eller andre hodeplagg.

Linn :
- Jeg lurer litt på om du merker noen forskjell på hvordan vennene dine oppfører seg etter at du ble syk? Er det f.eks noen venner du har mistet? Noen nære venner som plutselig ikke ble så nære (som har trukket seg tilbake)? Er det noen venner du opplever å ha fått ett bedre forhold til etter at du ble syk?
- Opplevd både det ene og det andre. Opplevd håning av sykdommen bak ryggen min, opplevd de som har trekt seg unna og blitt mindre tilstede, opplevd de som plutselig er så gode venner og vi plutselig er bestevenner. Ja, kan vel si jeg har opplevd det meste på vennefronten, på godt og vondt. Har jo også de som bare er seg selv til meg, og det er det som er vennene mine! :) Selvsagt har jeg også fått tettere vennskap etter sykdommen oppsto, man blir jo veldig close i slike situasjoner. Jeg er veldig heldig med vennekretsen min - og veldig takknemlig for de
vennskapene jeg har :)

Siden jeg er sykepleier selv lurer jeg litt på dette:
- Hvis du skulle beskrevet en god sykepleier for deg, hvordan egenskaper har denne sykepleieren?
- Hm. Den beste egenskapen en sykepleier kan ha må vel være å se pasienten. Virkelig SE pasienten.

Jeg lurer litt på en ting i forhold til din mann og Lillian.
- Hva har dere fortalt Lillian i forhold til at hennes pappa nå ikke er hjemme hver dag? f.eks har dere sagt at han er på "ferie", at det er derfor han ikke er hjemme?! :D
- Vi sier som sant er : Pappa er på Leira. Vi lyver ikke til henne om dette, blir helt feil å si han er på ferie. Lillian kjenner sjefen på Leira og snakker ofte om han og det er der pappa er - det syns hun er helt greit :)

- Hvordan takler din mann sykdommen din og vet du hvilke tanker han sitter med rundt alt sammen? Tanker om fremtiden?!
- Hva min mann tenker og føler kan ikke jeg uttale meg om. Jeg tror heller ikke jeg vil sitte å uttale meg om følelsene han sitter med, jeg har ikke spurt han om det er greit. Det er hans privatsak :)

- Leser du noen blogger, i såfall hvilke?
- Jeg har en liste på bloglovin jeg har fulgt, men jeg har vel egentlig ikke lest mange bloggene den siste tiden. Av og til jeg svipper innom lista å oppdaterer meg litt :)

- Skal dere feire jul i det nye huset i år?
- Jeg tror vi skal det. Vi har ikke helt bestemt oss enda. Julen skal hvertfall feires med min pappa, da vi feiret med Kim sin familie i fjor. Vi ønsker annenhvert år med familiene.

- har dere noen tradisjoner med julen dere ønsker å vidreføre til barna deres?
- Vi kommer nok til å ta frem det beste fra julene vi selv er oppvokst med og skape noe eget.

- hvordan ser en typisk julekveld ut hos dere? (f.eks stå opp tidlig, se tre nøtter til askepott, jakten på julestjernen osv osv..)
- Vi har ikke hatt jul alene enda, feiret med familie hvert år, og da er det jo de tradisjonene som har blitt fulgt. Men julefrokost er et must for meg. Resten tar vi nok som det kommer.

- Hvordan ser et typisk julepyntet hus ut hos deg og mannen Kristina?
(lys i vinduet? overpyntet juletre? masse nisser?. eller ingen pynt kanskje?..)
- Håhå, jeg har så vidt pyntet til jul jeg. Siden vi ikke har vært hjemme. Men jeg liker ikke for mye pynt nei. Helst så lite som mulig ;) Jeg er ikke noe fan av rødt, så det går mer i hvitt og små detaljer :) Hvordan jeg velger å pynte huset gleder jeg meg selv til å se, faktisk.

Ida :
Kvifor sitter kjæresten din i fengsela?
- Dette har jeg skrevet innlegg om flere ganger før : Saken blir ikke omtalt her på bloggen!

Else :
Har du søsken?
- Ja, to halvsøsken.
Har mannen din søsken?
- Ja, en bror.
Tenker du ofte på døden?
- Nei.

Karoline :
Tror jeg vil spør deg om hva du syns om denne spørsmålsrunden jeg, og si at jeg enkelte ganger føler med deg ;) Folk har forskjellige forutsetninger, og det er nok derfor spørsmål som kan virke irrelevante eller hvor svaret kan virke opplagt for deg ikke er det for alle andre. Du har uansett rett til å sette dine grenser.
Det kan være mye jeg lurer på underveis, men stort sett går det ut på hvordan du har det. Jeg syns du gir mye av deg selv og det du ikke skriver så mye om, tenker jeg at du heller ikke nødvendigvis ønsker så stort fokus på.
Men det er klart, jeg lurer jo av og til på hvordan du får hverdagskabalen til å gå opp. Hvordan behandlingsplanen er nå (hjalp strålingen?), og hvordan er motet ditt? Og en ting jeg har lurt på er hvordan det kan ha seg at mannen din ikke får forkortet soningstiden, det virker umenneskelig. Men så tenker jeg at det meste har sin grunn, og dere virker til å ta voksne valg i situasjonen.
Så hender det jeg lurer på ting som egner seg bedre over en kopp te enn i et bloggforum. Jeg bor uansett for langt borte ;) For du virker som et klokt og innsiktsfullt menneske som jeg gjerne skulle ha diskutert og forsøkt å løse noen ekstistensielle floker sammen med.
Men nok om det. Her ble det alt og ingenting. Tror nok jeg kommer med de spørsmålene jeg lurer mest på, fortløpende :) En hilsen i dagen - og et LYKKE TIL MED SPØRSMÅLSRUNDEN ;)

- Heheh, du har oppfatter meg ganske riktig der. Det jeg ikke skriver så mye om vil jeg heller ikke ha fokus på. Enkelte ting er faktisk private :) Føler dere får de svarene dere søker, hvis dere leser hele bloggen og følger med på hva som skjer. Det meste som blir spurt om er faktisk forklart tidligere :)
Hverdagskabelen går opp med veldig god hjelp av min tante, resten av familien og vennene mine. Strålingen vet man fortsatt ikke om hjelper før det har gått ca 3mnd. Og som jeg skreiv på fredag så må jeg vente til mandag før jeg vet behandlingen videre pga blodprøvene. Motet mitt er der det :) Tror ikke det var noe mer jeg kunne svare på her nå, hehe!

Anonym :
Hvorfor er det noe "galt" med øyet ditt?
- Fordi jeg har spredning til hjernen? Det sier seg vel egentlig selv.

Hvor bor pappaen din?
- Lørenskog.

Hvem komme til å ta seg av barn hvis det blir værre med deg og mannen din ikke er der..?
- Familien våres.

Hva liker du å spise?
- Mat? Jeg gidder ikke å remse opp alt av mat jeg liker altså, der går grensen.

Er barna dine mamma eller pappa-dalter?
- Begge deler, vil jeg påstå :)

Var du ca. på Lillians alder da du mistet din egen mamma?
- Jepp.

Anonym :
- Har du søsken/halsøsken/stesøsken?
hvor gamle er de i såfall?
- Jepp, to stk. De blir konfirmert til sommeren.

- Er Lillian Natalie oppkalt etter moren din?
- Min mor het Lillian ja :) Nathalie var et mellomnavn vi begge likte veldig godt.

- Tror du at du får se barna dine bli konfirmert? ( skjønner vis du ikke vil svare på dette)
- Jeg håper. Jeg sitter ikke akkurat å vrir hodet mitt på det, for jeg vet ikke hva fremtiden bringer. Du kan jo like godt stille hvem som helst det spørsmålet, fremtiden er oss alle like usikker..

- Husker du moren din?
- Jeg husker noe, men det er minimalt. Jeg vet hun ble omtalt som Smiley. Omtaler familie og venner meg på den måten hun blir så er jeg heldig :)

- Hvor gammel var moren din da hun døde? og hvor lange var hun syk?
- Mamma døde det året hun fylte 24, tror jeg. Hvor lenge hun var syk vet jeg ikke.


Anonym :
Har du reflektert mye rundt hva som kommer etter dette livet? Har du et kristent livssyn?
- Jeg tror på et liv etter døden. Men hva og hvor aner jeg ikke. Jeg bare mener vi har noe mer i vente.
Nei, jeg har vel egentlig ikke det.

Ina :
Som framtidig sykepleier lurer jeg på hva som kjennetegner de 'gode/dyktige' (i dine øyne) sykepleierne du har møtt? :-)
- Vanskelig spørsmål, jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare en god sykepleier jeg. Jeg liker å bli sett, at mine behov blir i varetatt. At sykepleieren ser ann dagsformen min, både fysisk og psykisk - møter meg på halvveien og følger 'meg', hvis du skjønner?

Thile :
Jeg kan forresten spørre deg, liker du vinter og snø?
- Både ja og nei. Jeg liker ikke selve snøen og kulden, men trives veldig godt med fyr i peisen og alt det gode vinteren har med seg av kos.

Anonym :
Er den type kreft du har arvelig?
Siden din mor også hadde samme type kreft?
- Hvem har sagt at min mor hadde samme type kreft? Dette er noe jeg har avbekreftet mange ganger på bloggen. Jeg har brystkreft, hun hadde kreft i magen.

Kan f.eks din datter når hun blir større teste seg for om hun har det genet...?
- Alle kan teste seg for om de bærer på et alvorlig gen, så ja - hun kan teste seg når hun blir større, som alle andre.

Hadde din mormor kreft? Usj... Denne skumle sykdommen:/
- Hadde? Høres ut som du er oppfatningen om at min mormor er død? Min mormor lever i sitt beste velgående, uten kreft.

Fikk du cellegift mens du var gravid med minsten? En lavere styrke/dose pga svangerskapet?
- Ja, jeg fikk cellegift behandling mens jeg gikk gravid. Og dosen var lavere ja.


  12 kommentarer

Postet av: thile
Kristina min ♥ du er så fin, så gode svar, så kloke svar.

Takk for svar til meg, jeg visste du ville svare i den redningen :O)

Jeg liker også veldig godt fyr i peisen og alt det koselige som følger med vinteren, lys og varme...

Mange varme tanker til deg og dine ♥
28.10.2012, 18:06
Postet av: kissa
"Du kan jo like godt stille hvem som helst det spørsmålet, fremtiden er oss alle like usikker.." Det er det beste svarer jeg har lest noen gang!! Du virker som ei utrolig tøff og ekte jente! Beundringsverdig altså :) Ønsker deg all lykke i fremtiden, og krysser alt jeg har for at behandlingen virker! God klem!
28.10.2012, 18:55
URL: http://www.mammakissa.blogg.no
Postet av:
Pjuh, der var du igjennom lista, bra jobba! Ønsker deg en goood kveld, nydelige jente!

Mvh Dame på 44 som følger deg
28.10.2012, 19:09
Postet av: Marthe
Vel overstått Kristina:) Syns du ga gode svar:) Flere har sikkert ikke lest hele bloggen, og derfor ikke fått med seg enkelte detaljer, så da blir det litt repetering. Nyt søndagskvelden i vinter-Oppdal :) Levende lys er et must <3 klem
28.10.2012, 19:47
Postet av:
Du gir gode svar, og mye av dette har du svart på før. Bra jobbet! Håer du kan kose deg resten av kvelden! Marit
28.10.2012, 20:31
Postet av: Kristin
Du er tøff Kristina som starter i gang en slik sp.måls runde når det innebærer såpass mange følelser. F.eks en moteblogg med spørsmålsrunde kan ikke måle seg med alt du deler med oss.

Jeg er oppdalsjente som leser bloggen, kommenterer desverre sjelden, og som heier på deg! Du må få slippe mer spredning nå og de må få kål på alt de har funnet. Håper strålingen har fungert og at du skal få nyte fremtiden med de fine barna dine. Men at dere vil flytte fra Oppdal skjønner jeg ikke, hehe ;-) Men vintern er mer enn lang nok så jeg skjønner dere på en måte også ;-) Så fint å se at du har så god en familie rundt deg som hjelper til i disse månedene, men vi får tro og håpe at du bli "gamle-Kristina" snart igjen! Åss fæ håp du fæ verdens beste julegave; beskjed om at du æ kreftfri. Fortsatt go kvæl.
28.10.2012, 22:56
Postet av: Lite hi
Så fine svar, Kristina :) Du er superflink til å snakke for deg - det kom jo inn mange vanskelige spørsmål som det sikkert er vondt å svare på <3 Følte jeg ble litt bedre kjent med deg, selv om jeg har lest mye av det på bloggen din tidligere. Nå håper jeg du holder deg i fin form og kan nyte juleforberedelser og juleferie med familie og venner. Og om du får svar på prøvene i dag så ønsker jeg deg LYKKE til!!! Stor klem
29.10.2012, 10:14
URL: http://litehi.blogg.no
Postet av: Bente
Kjære gode du <3 Mange tøffe spm. men det greide du godt. Du er så reflektert imåten du svarer på, jeg er stum av beundring. Så koselig at Lillian Natalie er oppkalt etter din mor. Håper formen fortsatt er bra og at du kan kose deg sammen med dine. God klem til deg <3
29.10.2012, 11:48
Postet av:
Ønsker deg den skjønneste kveld vakre!

Eivor Mirjam
29.10.2012, 18:31
Postet av: Lottemora
Jeg blir altså så imponert over deg jente. For noen kloke svar! Litt matt av hva folk får seg til å spørre om, men sannelig hadde du et klokt svar på selv de tøffeste spm

Hilsen Lottemora, som har flyttet motsatt vei, fra K.øra til Oppdal.
01.11.2012, 23:17
URL: http://www.lottemora.blogspot.com
Postet av: hedda
hvorfor så spydig når du svarer?
03.11.2012, 14:49
Postet av: Mamma Kristina
hedda: Vil ikke påstå du er den rette til å stille et slikt spørsmål, da du ikke kjenner meg. Føler selv jeg har svart ærlig, om du oppfatter det som spydig får det bli ditt problem :)
03.11.2012, 21:47
URL: http://haugbjorg.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

Navn:


E-post:


Bloggadresse:
Husk meg?
Design av idawisth.blogg.no

Kristina : Jeg er noens mamma. Jeg er noens kone. Jeg er noens datter. Jeg er noens barnebarn. Jeg er noens niese. Jeg er noens kusine. Jeg er noens bestevenn. Jeg er noens venn. Jeg er noens svigerdatter. Jeg er noens søster. Jeg er noens oldebarn. Jeg er noens forbilde. Jeg er noens pasient. Jeg er noens beskjent. Jeg er noens noe. Jeg er også for noen helt ukjent. Men jeg er meg. På godt og vondt. Don´t get my personality and my attitude twisted, because my personality is me, and my attitude depends on you! Enjoy. Kontakt? Facebook : haugbjorg.blogg.no. Instagram : wr00ng. Twitter : haugbjorg. Mail : haugbjorg@hotmail.com.

arkiv


November 2012
Oktober 2012
September 2012
August 2012
Juli 2012
Juni 2012
Mai 2012
April 2012
Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011

kategorier


Cancer..
Motherhood ♥
Nothing .. and everything!
Pregnancy ♥

lenkerdesign av:


idawisth.blogg.no


hits